Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Двама медици от област Добрич са сред заразените с COVID-19

Две медицински лица от област Добрич са дали положителни резултати за COVID-19 от началото на разпространение на заразата. Това съобщи директорът на Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ и секретар на Областния координационен щаб д-р Светла Ангелова в отговор на отправено запитване от Про Нюз Добрич. Тя поясни, че и при двата случая се касае за медицински лица, които са се заразили в резултат на контакт с вече установени с положителни резултати пациенти, без към момента да са упражнявали професията си.

Единият медик е сред първите 14 заболели, установени с положителни резултати. Заразяването е станало по време на отпуска му, а не в момент на упражняване на професията.

Шест, а не 21 са заразените с COVID-19 медици, има и от Добрич

Второто медицинско лице с положителен резултат за коронавирус е от последната седмица. В случая се касае за лице в пенсионна възраст, което от години не работи, и отново заразяването е поради контакт с болен от COVID-19.

Припомняме, че в началото на миналата седмица бяха установени две лица с положителни резултати за коронавирус, които бяха настанени за лечение в Ковид сектора на Второ вътрешно отделение на МБАЛ Добрич /бивше Инфекциозно отделение/. След проведено лечение и двете лица са в добро състояние и им е взета първа проба, като ако резултатът е отрицателен той трябва да бъде потвърден още веднъж, за да се счита, че те са напълно излекувани, каза директорът на РЗИ.

c