Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Читалище "Добрич 2017" организира майсторски клас на акордеониста Ангел Маринов

Майсторски клас на Ангел Маринов - преподавателя по акордеон  в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство  „Проф. Асен Диамандиев“ в Пловдив, ще се състои на 24 и 25 юни в Добрич. Домакин ще бъде Народно читалище "Добрич 2017" и класът по акордеон към читалището с ръководител Д.Дженков.

Галаконцертът на участниците и Ангел Маринов ще бъде на 25 юни, от 17.00 часа в Музея в Градски парк „Свети Георги“. В събитието ще вземат участие и Георги Станимиров-студент по акордеон , както и Петър Гочев – ръководител на оркестър „Извор“-Добрич.

Ангел Маринов е изпълнител и на баян и бандонеон -  инструменти, на които малцина свирят в България. Лауреат е на редица конкурси в България и чужбина. Той е единственият българин, който е журирал  в световни конкурси - Светофен трофей по акордеон  през 2017 година във Франция и още в Канада през 2018 година и Португалия през 2019 година.

Петър Гочев и един от най-изтъкнатите добруджански акордеонисти, отличаващи се със свой собствен музикален стил и почерк в народната музика, уважаван в цяла България.

c