Водещи новини - дясно Здраве Общество

Спазват ли се COVID-19 мерките у нас? Тръгват масирани проверки

Започва масов контрол за изпълнението на противоепидемичните мерки на територията на страната

Днес, 22 юни, министър-председателят Бойко Борисов свика работна среща в Министерския съвет във връзка с актуалната ситуация с разпространението на COVID-19.

Участие в нея са взели – министърът на здравеопазването Кирил Ананиева, членовете на Националния оперативен щаб Ангел Кунчев и Тодор Кантарджиев, директорът на Столичната регионална здравна инспекция Данчо Пенчев, изпълнителният директор на Александровска болница Костадин Ангелов и изпълнителният директора на Университетската акушеро-гинекологична болница “Майчин дом” Иван Костов.

Това бе съобщено от правителствената информационна служба.

В рамките на разговора са били обсъдени данните относно разпространението на новия вирус. На премиера е било докладвано, че обстановката се следи изключително внимателно и в този контекст започва масов контрол за изпълнението на противоепидемичните мерки.

На срещата, премиерът Борисов за пореден път е изтъкнал, че опасността от COVID-19 не е отминала и че за борбата срещу коронавируса, от най-голямо значение и към момента продължава да бъде спазването на физическа дистанция, дисциплина и стриктна дезинфекция.

снимка: Правителствена пресслужба
Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *