Четвъртък, 18 април 2024

18.04.2024

Последвайте ни

Абитуриенти от Добрич с подарък за любимата гимназия

Приятна изненада поднесоха снощи на абитуриентския си бал зрелостниците на Професионалната гимназия по туризъм „П. К. Яворов” в Добрич. Те подариха на любимото си училище нова озвучителна уредба.

За Про Нюз Добрич директорът Нели Апостолова сподели, че е традиция всеки випуск при завършването си да прави подарък на учебното заведение. През годините то е получавало видеокамера, фотоапарати, лого на учебното заведение и др. М. г. гимназията е била зарадвана от завършващите млади хора с рекламно пано, което се използва като фон за снимки при информационни събития.

В момента ПГТ „П. К. Яворов” е с повредена озвучителна система и зрелостниците решили това да е подаръкът. Тя ще бъде използвана за първи път при тържественото връчване на дипломите на Випуск 2020. Събитието ще е в петък от 11 часа в Летния театър.  

Абитуриентският бал премина прекрасно, сподели Апостолова. По думите й всички абитуриенти са били много стилно и красиво облечени. Държали са се много възпитано и културно. Стояли са до последно в ресторант „Чифлик”, не са си тръгнали да ходят по барове. Забавляваха се и танцуваха всякакви танци, допълни директорът.

Както вече информирахме, зрелостниците от Випуск 2020 на Професионална гимназия по туризъм тази година са 82. Успешно се дипломират 78 ученици, а всички 82 ще вземат свидетелства за професионална квалификация.

c