Вторник, 16 април 2024

16.04.2024

Последвайте ни

Щети за стотици хиляди нанесоха пороите в селата от община Крушари (+видео)

В спешен порядък ще се направи оценка на щетите върху публичната инфраструктура в община Крушари, нанесени от проливните дъждове през последните дни. Пострадаха пътища, улици, детската градина в Коритен, читалищата в пострадалите села, но от първоначалните огледи е ясно, че ще са необходими стотици хиляди левове за възстановяването им.

През последните десет дни в общината паднаха обилни валеж,и рекордни в някои села. В село Абрит на 19 юни привечер се изляха седемдесет литра на кв. м само за час. На следващия ден язовирната стена, свързваща двата микроязовира край Абрит, се скъса и водният поток се насочи по дере към с. Абрит.

Тежко пострадаха селата Александрия и Коритен, като в Александрия освен залети улици и частни дворове, водната стихия  изкърти уличната настилка, а градушка унищожи реколтата в зеленчуковите градини на жителите на селото. Тонове кална земна маса се свлякоха от нивите по улиците на селото, заливайки подстъпите към кметството, читалището, пътят към местността Текето.

Ръководството на община Крушари, съвместно с народния представител Хасан Адемов, извършват в момента спешна инспекция във всички населени места от община Крушари, съобщиха от общинската администрация.

https://www.facebook.com/osman.kmeta.5/videos/pcb.2657989421145134/2657986807812062/?type=3&theater
c