Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Критично ниво на водата в дерето в Добрич, на места преля (+снимки)

На места водата в дерето на река Добричка след снощния дъжд е стигнала критични нива. Дори е преляла на места, което се виждаше часове след валежа.

В участъка между Лидл и храм „Св. Кл. Охридски“ още има следи от разлива.

„Водата в дерето не е преляля. Нивото й достигна до метър, за да се напълни коритото и да прелее, но вече спада“, коментира за Про Нюз Добрич директорът на РД „Пожарна безопасност и защита на населението“ комисар Дарин Димитров. По думите му, най-критично е било около 6,30-7,00 часа сутринта.

„Общо-взето каналът е почистен. Основните невралгични точки от 3 часа след полунощ се следят, но не е имало предпоставка, за да прелее дерето“, увери Димитров.

По пътя между село Богдан и Добрич е паднало дърво в самото дере и е принудило реката да излезе извън руслото си и да залее пътя.

Екипи на РДПБЗН отводняваха десетина къщи, за които са получени сигнал. Няма евакуирани, пострадали или бедстващи хора. Най-засегнат е районът на бул. „Русия“, там, където обикновено при по-силен дъжд има проблеми – около „Кауфланд“.

„За Хуманитарна гимназия няма постъпили сигнали. Сутринта в 4 часа проверихме там, където преминава водата. Нямаше проблеми и повече не сме обхождали“, добави Дарин Димитров.

"Оставени са хора на невралгичните точки, обикаляхме навсякъде. Нямаше как, дъждът беше доста силен", каза комисар Димитров.

В село Бранище, където е валял повече дъжд, от сутринта се  поддържа контакт с кмета. Там водата, което е много, но оттича и остава извън селото.

c