Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Ръководството на Албена иска да наложи България като безопасна туристическа дестинация

1 800 са летовниците в курорта в момента, хотелите отварят поетапно, очакват се първите чартъри от Западна Европа

„Всичките ни усилия са насочени към една масирана реклама не само в България, но и в Румъния и Германия, за да можем да привлечем повече гости и така да наложим факта, че нашата страна е една безопасна дестинация“, заяви Маргита Тодорова – директор „Маркетинг и продажби“ на ваканционно селище Албена.

Тя обясни, че е изготвен специален клип, който е предоставен на партньори и е публикуван в сайта на Албена АД и в профилите на компанията в социалните мрежи. Целта му е всеки, който избере да летува в тази сложна обстановка, да се чувства сигурен. „Не напразно всеки втори въпрос в нашия колцентър е какви мерки сме предприели, спазваме ли ги, по какъв начин обслужваме гостите и в какъв обем се предлага системата „ол инклузив““, сподели Тодорова.

1 800 са гостите в момента в курортното селище – предимно българи и румънци. Отворени са 6 хотела, предстои съобразно заетостта поетапно да заработят още 11. Тодорова припомни, че първият хотел с български гости отвори на 29 май, а след това и другите, предимно тези в долна зона. От 15 юни заработи и Хотел Ралица Супериор, както и водната атракция Аквамания.

От следващата седмица започват чартърите от Германия, освен това ще има гости от Чехия, Полша, Белгия, Холандия, като постепенно ситуацията се нормализира.

„Към момента всички гости приемат мерките за безопасност и не бих казала, че това нарушава качеството на продукта. Фактът, че летовниците се обслужват с „шоу кукинг“, добавя към качеството. Клиентът си избира това, което иска да консумира, а наш служител готвач го нарежда в чинията и го поднася. За салатните барове и тези с плодове сме предвидили индивидуални ръкавици за гостите“, коментира Маргита Тодорова ситуацията в заведенията за хранене.

Към момента ръководството на комплекса не смята да наема персонал от чужбина. „Ще разчитаме на български кадри, на безработни от бюрата по труда. Участваме и в трудовите борси и се надявам да можем да привлечем с нашето коректно отношение повече български персонал“, посочи търговският директор.

Отливът от резервации към момента е около 40%. „Имаше една голяма вълна откази при извънредното положение, след това имаше едно стабилизиране и смятам, че до края на юни и началото юли нещата ще изглеждат такива, каквито трябва да бъдат. Въпреки това няма да можем да компенсираме изоставането за два-три месеца“, каза още Тодорова.

Отчасти в момента е възстановен събитийният туризъм, като например футболният турнир Албена къп, има фолклорен фестивал, различни малки семинари. Част от големите събития са отложени за догодина. 

c