Вторник, 16 април 2024

16.04.2024

Последвайте ни

Красимир Станев: Целта на Албена АД тази година е финансово оцеляване

Целта на Албена АД тази година е финансово оцеляване и подготовка за сезон 2021 година. Това заяви изпълнителният директор на дружеството Красимир Станев.

„Сезонът ще бъде толкова уникален, че дано да няма друг такъв. Такова чудо не е било, за съжаление. Истината е, че до 1 март бяхме изключително добре подготвени, очаквахме много добър сезон с минимум 10-12% ръст. Когато обаче започна карантината, нещата отидоха към нула. Очакваме тазгодишният ни бизнес да бъде 25% от миналогодишния, очакваме около 500 000 нощувки“, коментира Станев.

На практика инвестициите са спрени с цел да не се напряга финансовата структура на дружеството. „Все пак до 1 март се усвоиха около 18 милиона лева. Няма обаче да пуснем тази година хотел Амелия и  реконструирания ресторант Амелия. Единственото нещо, което направихме, са новите три тенискорта. Не мога да кажа догодина какви инвестиции ще направим, зависи как ще мине този сезон. А това ще се разбере към 5 август - може да бъде по-добър, отколкото очакваме, може да бъде и по-лош“, посочи Станев.

Като цяло очакванията са, че германските туроператори са готови да тръгнат към България. „Ние сме все още в списъка на много стабилните и надеждни държави и сме напълно подготвени. Няма проблем да направим един добър юли, много добър август и един прекрасен септември, ако не се случи нещо лошо. Ние сме работили и до 15-20 октомври. Тази година много спортни отбори си отложиха състезанията за края на септември, за октомври, може да се появят и нови“, коментира Красимир Станев. 

c