Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

"По вода ще им върви" на абитуриентите от СУ "Димитър Талев" в Добрич

Под цветни чадъри, с много настроение и пожелания "да Ви върви по вода", 36 абитуриенти от добричкото СУ „Димитър Талев” за последен път се събраха като ученици, пред паметника на Светите братя Кирил и Методий в центъра на Добрич.

Тазгодишните зрелостници на иновативното добричко училище са от профилираните паралелки по „Информационни технологии” и „Софтуерни и хардуерни науки”.

Випуск 2020 завършва с 5 пълни шестици на матурите. Две от тях са на Стелиян Димитров – едната на задължителен изпит по втори предмет, който той е избрал да е химия, а другата е на трета матура по биология - личен избор на зрелостника да тества знанията си.

Още трима от завършващите "талевци" са с много високи постижения през учебната годината. Венетка Петрова и Матей Матеев са с отлично представяне на областния кръг на олимпиадата по Български език и литература, а Мартина Стоянова – на областен кръг на олимпиадата по философия, както и на конкурса за есе „Откровено за съдебната система”.

Весела Панчева - директор на СУ "Димитър Талев" пожела на зрелостниците от Випуск 2020 - да не се спират пред предизвикателствата, а да ги приемат като възможност за развитие. Да знаят, че животът не винаги е това, което ни се иска, но точно това му е сладкото. Когато се сблъскат с някакви непредвидени обстоятелства, да успеят да ги надрастнат, да ги преодолеят. Така ще станат по-силни, по-добри,  по-човечни.

„Пожелавам им да са здрави, да вървят уверено по своя път и да бъдат отличници в Академията, наречена „Живот”!

Тази вечер отлитащите "талевци" ще празнуват в ресторант „Чифлика”, където ще са заедно с всички свои преподаватели от 1-ви до 12 клас.

Официалното връчване на дипломите на завършващите 12 клас ще се състои на 26-ти юни от 11.00 ч. в зала 411 на учебното заведение.

c