Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Искат предсрочно прекратяване на правомощията на председателя на ОбС в Тервел

Седем общински съветници от Тервел ще поискат предсрочно прекратяване на правомощията на председателя на Общинския съвет /ОбС/ Аксел Наз-Исмаилова. На предстоящото заседание на 25 юни те ще внесат докладна записка с предложението.

Докладната е на съветниците Андрей Вълчев Вълов, Вилия Руменова Цанкова, Живка Георгиева Ненова, Иван Веселинов Иванов, Нико Радев Върбанов, Петър Стоянов Бончев и Стефко Денев Денев.
Според посочените мотиви председателят на ОбС системно не изпълнява задълженията си за повече от три месеца. В докладната записка пише, че Аксел Наз-Исмаилова не е изпълнила задължението си да утвърди длъжностна характеристика, да ръководи и контролира дейността на служителя в звеното. Друг мотив е, че председателят на ОбС не е нареждала нормативните актове, приети от местния парламент, да бъдат доведени до знанието на гражданите чрез публикуване в местния печат и на страницата на Общината, както е посочено в Правилника за организацията и дейността на ОбС, неговите комисии и взаимодействието им с общинската администрация.

Посочва се, че председателят на ОбС допуска съществени пропуски в работата си, с което затруднява работата на колективния орган, забавя тази на общинската администрация и достъпа на гражданите до техни колективни права.

c