Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

15 години затвор грозят нападателя, ограбил жена в центъра на Добрич

Окръжният съд в Добрич наложи мярка за неотклонение “задържане под стража” на 43-годишния Ж. Д., привлечен като обвиняем за грабеж.

Срещу него се води досъдебно производство за това, че на 17 юни в Добрич отнел чужди движими вещи - 2 златни синджира, ведно с поставен медальон и златна обица от владението на жена от същия град с намерение да бъдат присвоени, като за това е употребена сила.        

Окръжният съд, след като се запозна с материалите по досъдебното производство и след преценка на доводите на страните, прие, че е налице обосновано в достатъчна степен предположение за съпричастност на задържания към разследваното деяние, както и че съществува реална опасност при по-лека мярка той да се укрие или да извърши друго престъпление.

Съдът взе предвид и приложената към делото справка за съдимост на обвиняемия, от която е видно, че той е осъждан многократно до настоящия момент, като престъплението, предмет на разследване по досъдебното производство, се явява извършено при условията на опасен рецидив. Престъплението, за което мъжът е обвинен, се наказва с лишаване от свобода от 5 до 15 години.

Пред съда задържаният се призна за виновен и заяви, че е извършил деянието под влиянието на алкохол.

Постановеният съдебен акт подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд-Варна в тридневен срок.

c