Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Социалните центрове за почасови услуги в Добрич възстановяват дейността си

Социалните центрове на територията на Община град Добрич, които предоставят почасови услуги, възстановяват дейността си от 22 юни, понеделник. Това сочи нова заповед на кмета на Общината Йордан Йорданов, която е на основание Закона за местното самоуправление и местната администрация и във връзка с Указания на Агенцията за социално подпомагане за поетапно възстановяване дейността на социалните услуги.

Центровете за почасови услуги в Добрич са: Център за обществена подкрепа-2, Център за обществена подкрепа /външен доставчик БЧК/, Център за социална рехабилитация и интеграция, Дневен център за деца с увреждания и Общностен център за деца и семейства.

В заповедта се посочва също, че социалните услуги на територията на Община град Добрич, които предоставят дневна грижа – Дневен център за пълнолетни лица с увреждания, Дневен център за пълнолетни лица с увреждания  външен доставчик Център за психично здраве/ и Дневен център за деца с увреждания, организират дистанционна форма за предоставяне на услугата.

c