Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

Предстои укрепване на две разбити от проливните дъждове улици в Добрич

"Направен е оглед от фирмата, изпълняваща строителен надзор на обекта и са дадени указания за допълнително укрепване и обезопасяване."

Това съобщиха от Община Добрич в отговор на запитване на Про Нюз Добрич какви мерки ще се предприемат предвид разбитите улици „Кап. Димитър Списаревски” и „Хаджи Димитър” в следствие на големия дъжд, паднал в неделя.

Както информирахме, там потекоха реки от отпадни води, а живеещите в района се опасяват, че в резултат на изкопните дейности и дъждовете се подкопават основите на тротоарите и има опасност и за домовете им.

От Общината посочват, че ул. „Кап. Димитър Списаревски“ не е включена в „Интегриран проект за подобряване на водния сектор в град Добрич – фаза I“. Направено е предварително проучване на участъка чрез видео заснемане. Търси се финансиране за реконструкция. Ул. „Хаджи Димитър“ се изпълнява по т. нар. проект за воден цикъл и по нея се извършват строително-монтажни работи. Към момента е затруднено изпълнението поради интензивните дъждове, свличане на земни маси и силно овлажнените изкопи.

Избила канализация наводни двора на детска градина 23 „Звездица“ в Добрич

На въпрос - установени ли са причините за пропаданията по ул. „Кап. Димитър Списаревски“, от кметството отговарят, че канализацията в участъка от ул. „Хан Тервел“ до бул. „Добруджа“ е силно амортизирана. Тя е бетонова, на места дъното липсва. Отпадъчната вода преминава под проводите по ул. „Димитър Списаревски“. Образувани са множество каверни. Търси се финансиране за реконструкция на участъка.

Проблемите в района се очаква да се решат след приключване на проект „Интегриран проект за подобряване на водния сектор в град Добрич – фаза I“ – ЛОТ1, до месец септември тази година, допълват от Общината.

c