Водещи новини - дясно Здраве Общество

Няма новозаразени с COVID-19 в Добрич, в страната новите случаи са 89

89 са новите случаи на заразени у нас, показват данните от Единния информационен портал. Починалите за последното денонощие са трима. Излекуваните са 63 – отново по-малко от заразените.

С коронавируса в България са вече са 3542 души, а жертвите са 184. Активните случаи са 1478. Броят на излекуваните до момента е 1880 души. Новоизлекуваните пациенти са 63-ма.

За изминалото денонощие за новия коронавирус са изследвани 2054 проби. Най-много са новозаразените в София-град – 24, в София-област са 7.

В Пловдив са регистрирани нови 12 случая, в Смолян – 7, а в Пазарджик – 4. В Шумен, Варна, Ямбол има по един нов случай, а в Кюстендил – 5. В Сливен и в Плевен има по 7 новозаразени, а в Разград и Перник – 2. В Сливен и Ловеч са регистрирани по четири нови случая, в Разград, Перник, Кърджали – по два, а в Стара Загора – 3.

276 са общо пациентите с доказан COVID-19, които са настанени в лечебни заведения за болнична помощ. От тях 12 се намират в реанимация.

Националната информационна система показва, че у нас с потвърдена коронавирусна инфекция са регистрирани 329 медицински служители. През изминалото денонощие са установени три нови случая – на медицински сестри.

До момента у нас са починали 184 лица, при които е бил констатиран новият коронавирус. Три нови смъртни случая са регистрирани през последното денонощие:

  • Мъж на 41 г. с пневмония, за който няма информация за съпътстващи заболявания
  • Жена на 65 г. с диабет;
  • Жена на 60 г. със сърдечно и неврологично заболяване.
Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *