Здраве Шабла

Не се налага лечение на мъжете с Covid-19 от с. Твърдица

Към момента не е предписана терапия на далите положителен резултат за Covid-19 на територията на Община Шабла, тъй като не се налага. Лицата спазват предписаната им домашна изолация. Това съобщи директорът на Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ в Добрич и секретар на Областния координационен щаб д-р Светла Ангелова.

Както Про Нюз Добрич вече писа, двама мъже – на възраст 71 и 60 години, от шабленското село Твърдица са диагностицирани с Covid-19. По наша информация, те не са пътували в чужбина, рядко напускали дори населеното място, което има общо петима жители. 

Д-р Ангелова информира, че в края на месеца предстои да им бъдат взети втори проби и според резултатите от тях ще се определят следващите действия. Тя допълни, че на територията на община Шабла няма нови случаи на коронавирус.

Директорът на РЗИ припомни, че информацията, касаеща здравословното състояние на всеки един гражданин, съгласно Закона за здравето, е лична и не е обект на публично достояние. До такава информация достъп имат само медицински лица.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *