Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Иванина Христова от ЕГ "Гео Милев": Давам всичко от себе си във всяко начинание

„Давам всичко от себе си във всяко начинание, с което се захвана”, споделя абитуриентката от Езикова гимназия Иванина Христова

Тя е чаровна, усмихната, интелигентна. Казва се Иванина Христова и е възпитаник на Езиковата гимназия „Гео Милев” в Добрич. Тази година е абитуриентка. Само една стотна я дели от пълен отличен на матурите – 5.99 по немски език и 6.00 по български език и литература.

Споделя, че когато резултатите от изпитите са излези, не е успяла да ги види лично. Разбрала ги е от втори човек малко по-късно и  вълнението й е било много голямо. Нямала е търпение да се увери, че са истина.

„За мен матурата беше сравнително лесна.”, споделя Иванина. „Истината е, че не очаквах Елин Пелин отново да се падне по български език. Бях се подготвила за всички автори, но за него - не така задълбочено, както по принцип се подготвям. Когато  обаче започнах да пиша, всичко се подреди. Може би защото се чувствах по-малко уверена в знанията си, резултатът ме изненада приятно. Явно участието ми в олимпиади и опита, който бях натрупала, ми помогнха в този момент.” – заключва тя.

Благодарна е на преподавателите си, които през всичките тези години са я мотивирали да  се развива. Много труд е положила, но резултатите си струват.

Казва, че е много критична към себе си. Винаги се стреми към по-високото ниво и се опитва всичко да е изпипано до най-малките детайли. „Давам всичко от себе си във всяко начинание, с което се захвана”, доверява ни Иванина.

След около седмица й предстоят кандидат-студентски изпити. Подала е документи в Медицинския университет във Варна. Специалностите „Дентална медицина” или „Фармация” са тези, към които се е насочила. Решението е взела преди две години. И от тогава освен на езиците, набляга повече и на химията и биологията.

Споделя, че онлайн обучението е било изморително за нея. Много по-натоварена е била, отколкото в реалните часове в класната стая. Времето, прекарано пред телефона и компютъра са изморявали очите й. Липсвал й е прекият контакт с учителите, със съучениците й. Емоцията е била различна. Но е благодарна, че дори от екрана,  преподавателите им са успели да ги „нахъсат” преди матурите, за да покажат най-доброто от себе си.

Тази вечер е балът им. „Това е един празник. Заслужаваме да го отпразнуваме подобаващо.” – смята младата жена. Надява се да си прекарат добре, преди да се разпръснат по света.

„Искам да благодаря на всички учители, които ми помогнаха да бъда това, което съм -  от началния ми учител в Тервел, до сегашните ми преподаватели. Благодаря и на родителите ми, които винаги ме подкрепят в решенията ми и застават плътно до мен.  Положих много усилия, но всички те ми вдъхнаха самоувереността, от която се нуждаех и продължават да вярват в мен. Благодаря Ви!” – завършва Иванина.

Снимка: Epix studio

c