Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Миро Живков: Към мен има конкретно предложение от Волейболен клуб "Добруджа 07"

Ще се върне ли в Добрич най-успешният треньор в историята на местния тим?

„Водим преговори с няколко треньори, включително и с Мирослав Живков. Все още нямаме окончателно решение, но е въпрос на дни да го вземем“, заяви за Про Нюз Добрич президентът на Волейболен клуб „Добруджа 07“ Веселин Велев.

Самият Мирослав Живков каза пред медията ни, че има конкретно предложение към него, но  е въпрос на още малко време. „Добрич е мястото, където съм работил при една създадена добра организация. В чисто професионално отношение всичко беше много добре. Взехме три купи, много състезатели излязоха от „Добруджа“ и се реализираха на национално и международно ниво“, коментира треньорът.

Той бе наставник в Добрич четири сезона – от 2013-та до 2017 година, като спечели с отбора шампионската титла през 2016 година и два пъти Купата на България.

Решението за треньора е свързано с бюджета за новия сезон, който по-малък от предходния, каза още Веселин Велев и допълни, че разходите за треньорски щаб и състезатели са около 65% от общия бюджет.

УС на клуба прие бюджета преди дни. Той е с 15% по-нисък е от миналогодишния, който бе 650 000 лева. „Трябва да огледаме добре разходите, които правим, но по принцип при нас никога не е имало разхищения на средства. Ние правим отчет и пред общината, която осигурява около 24% от бюджета, и пред спонсорите, за да знаят за какво са изразходвани средствата“, подчерта Велев.

Една пета от парите на клуба се формират от фирми от хазарта. В този смисъл ВК „Добруджа 07“ и други български клубове представиха позиции, в които се надяват да бъдат преразгледани промените в Закона за хазарта, с които става невъзможно съществуването на игралните зали. А именно организаторите на хазартни игри са основни спонсори в много спортове. „Ние, клубовете, казваме каква щета ще нанесе евентуалното оттегляне на тези спонсори, но в крайна сметка държавата е тази, която ще вземе крайното решение“, каза в заключение Веселин Велев.

снимка: bgvolleyball.com

c