Вторник, 23 април 2024

23.04.2024

Последвайте ни

Шефът на хирургията: Случаят с д-р Полшиков ни дойде като гръм от ясно небе

„Д-р Артур Полшиков работи от края на 2016 година в отделението. Той е специализант, не е специалист хирург. Дава дежурства и в Бърза помощ, и в Спешното. Той няма служебен компютър, в болницата държи личен лаптоп. Има само един служебен компютър с ограничен достъп, в който той не може да влезе. Дали е влизал по някакъв начин ще кажат специалистите“. Това разказа пред Про Нюз Добрич началникът на добричката хирургия д-р Мирослав Попов.

Както вече медията съобщи, д-р Полшиков бе арестуван в дома му от служители на ГД БОП. По непотвърдена информация на компютъра му е намерено голямо количество детско порно.

Тази сутрин служителите на дирекцията са обискирали и кабинета на доктора в МБАЛ Добрич. Той дели помещението с друг специализант, който от седмица е в отпуска.

„Дойде ни като гръм от ясно небе. Не сме подозирали такова нещо, иначе нямаше да го задържим въобще. Не можем да знаем в личния си живот какъв е, нямаме лични контакти. Той е специализант, не е оперирал сам голяма операция. Интровертен тип, особняк. Знанията ги има безспорно, но още има лек проблем с езиковата бариера“, сподели д-р Мирослав Попов.

Тази вечер д-р Артур Полшиков трябвало да е нощна смяна, която ще бъде поета от д-р Попов.

„Ние сме трима специалисти в момента, плюс още един, който се подготвя за друга специалност,  и двама специализанти. Днес на втория специализант му съкратих отпуската. Ние в момента изнемогваме и сме под санитарния минимум като кадри. Трябват ни още двама или трима души. Търся хора, но сякаш никой не иска да се занимава с хирургия“, каза още д-р Попов.

c