Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Петима станаха положителните за COVID-19 в Добричко, областният управител призовава към отговорност

58-годишен мъж е настанен за лечение в Инфекциозно отделение на МБАЛ Добрич с двустранна пневмония и положителен резултат за COVID-19. Това съобщи директорът на Регионална здравна инспекция и секретар на Областния координационен щаб д-р Светла Ангелова. Тя уточни, че пациентът е приет в болницата на 15 юни т.г., като му е била взета проба за изследване за коронавирус и резултатът, пристигнал на 16 юни, е положителен.

Както още вчера Про Нюз Добрич информира, мъжът е контактен на другите двама пациенти, завърнали се заедно с кола от Германия, които са на лечение в Инфекциозно отделение от началото на седмицата.

Новият установен пациент е в задоволително състояние. Установени са всички негови контактни лица и са им взети проби за изследване, очакват се резултатите, каза още д-р Ангелова.

По информация на Про Нюз Добрич, той е с двустранна пневмония. Със съмнения за вируса са били и две жени, които са били приети в болницата. Техните тестове са отрицателни.

Пореден заразен с COVID-19 в Добрич, пик от нови 112 за денонощие у нас

Областният управител Красимир Кирилов, който е и председател на Областният координационен щаб, призовава жителите на областта за отговорност. "Нека продължим да спазваме социална дистанция и спазваме стриктно указанията на специалистите за лична хигиена и дезинфекция, зове Кр. Кирилов. Разхлабването на мерките не трябва да бъде повод за безотговорно поведение от страна на всеки един", категоричен е областният управител.

Пациентите с коронавирус в област Добрич станаха петима, всички са мъже. Двама от тях, завърнали се заедно от Германия, са настанени в Инфекциозно отделение на болницата в Добрич, последният им е контактен. Другите двама – 71-годишен мъж и румънският гражданин, са на домашно лечение.

c