Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Питбул нападна френски булдог в центъра на Добрич

В центъра на Добрич, в района между храм „Свети Георги” и „Стара къща”, питбул нападна френски булдог. Не е известен стопанинът на питбула и защо кучето е реагирало агресивно спрямо булдога. След като са разтървани, питбулът е влязъл в едн от магазините, а полицейски служители са охранявали обекта, докато дойдат служители от Общински приют Добрич да приберат животното.

Предстои издирване на стопанина на кучето. Обява ще има на страницата на Общински приют –Добрич. За да вземе кучето си, стопанинът ще трябва да представи паспорт на животното. Ако не се появи, питбулът ще бъде предложен за осиновяване.

Според д-р Михаела Тосева, животното не е агресивно, по-скоро е уплашено и реакцията му е  нормална за ситуация в непозната среда.

Що се отнася до френския булдог – той е добре. Малко уплашен, но без сериозни наранявания. Това сподели д-р Петков от ветеринарна клиника СИСИВЕТ, където собственикът е завел наранения си домашен любимец. Не е приет за стационарно лечение. Прегледан е и утре отново трябва да се яви на контролен преглед.

c