Четвъртък, 18 април 2024

18.04.2024

Последвайте ни

С една кола от Германия са се върнали двама от заразените с COVID-19 от Добрич

Двамата мъже от Добрич, които се лекуват от COVID-19 в Инфекциозното отделение на Многопрофилната болница за активно лечение, са се завърнали от Германия и са пътували в един автомобил, научи Про Нюз Добрич. Информацията бе потвърдена от директора на Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ и секретар на Областния координационен щаб д-р Светла Ангелова.

Както вече информирахме, първият установен с инфекцията – мъж на 60-години, бе приет в лечебното заведение в средно тежко състояние. Днес бе съобщено, че състоянието и на двамата мъже се подобрява.

Другият болен първоначално бе настанен във Второ вътрешно отделение /Второ ВО/, а после прехвърлен в Инфекциозно. Второ ВО е дезинфекцинаро, пациенти не се приемат. Тези, които се изписват, се поставят под 14-дневна карантина.

71-годишният мъж от Добрич, за който бе съобщено днес, че е с COVID-19, не е имал контакти с другите двама болни. Не е пътувал в чужбина, няма и близки, които да са се върнали в страната. Контактните му лица са издирени и днес ще им бъдат взети проби за изследване.

Снимката е илюстративна

c