Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

ДГ „Звездица“ приема деца, няма поражения по сградата след дъжда

Детска градина №23 „Звездица“ в Добрич тази сутрин приема нормално деца. След вчерашния проливен дъжд няма никакви поражения по сградата, каза за Про Нюз Добрич директорката на детското заведение Дора Минчева.

Тя обясни, че още вчера е изпратила служител да се запознае с обстановката на място. Дворът на градината е бил залят, но до тази сутрин водата е попила. По повод на съобщенията, че е имало фекални води в двора, Дора Минчева заяви, че е обиколила навсякъде и не е видяла такива. В момента миришело на тиня, но не и на фекалии. Тя уточни, че не е специалист, но според нея каналът до градината е достатъчно голям, за да може да се оттича водата. Минчева предполага, че тъй като градината е в ниско място, са се стекли води и наноси от по-високи места в града.

Избила канализация наводни двора на детска градина 23 „Звездица“ в Добрич

Припомняме, че при наводнението през 2014 година детската градина, която се намира в района на Хуманитарна гимназия, бе сред най-сериозно пострадалите.

В двора на забавачката са останали наноси по тротоарите, които предстои да бъдат почистени. Това не пречи децата да бъдат приемани. Миналата седмица ДГ „Звездица“ е била посещавана от над 70 деца.

c