Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Показват най-добрите студентски киноленти от Международен фестивал в "Двореца"

За втора поредна година, селекцията от отличените студентски киноленти в Международния младежки фестивал "Ранно пиле" бива представена в Културен център "Двореца" в град Балчик.

От 12 до 15 юни тази година, почитателите на късометражното кино, както и гостите на Архитектурно-парков комплекс "Двореца" имат възможност да гледат наградените творби от 15-ото юбилейно издание на Фестивала. Събитийният киноафиш включва и ретроспекция на филмите, отличени с фестивално Гран При от всички досегашни издания на "Ранно пиле".

В своето юбилейно 15-о издание, журито на "Ранно пиле" присъди отличия в 11 категории, както и 6 поощрителни награди.

17-те отличени в XV издание на "Ранно пиле" 2019, които ще бъдат показани в КЦ "Двореца" до 15 юни 2020 г.↓

Представянето на филмовата програма в "Двореца" е всеки ден - от 13 до 15 юни. Прожекциите са в "Каменна зала" - от 16:00 до 18:30 ч.

За 2020 година, организаторите на Международния студентски филмов фестивал "Ранно пиле" вече анонсираха, че ще имат Специално (онлайн) издание. Кино форумът "иска да запази различната гледна точка на младите режисьори по света за бързо променящия се живот в контекста на пандемията от #COVID19. Фестивалът ще приема филми, заснети по време на или вдъхновени от карантината, насърчавайки българските и чуждестранни студенти да творят въпреки ограничението на четирите стени".


До края на месец юни, на открита сцена "Двореца" предстои гостуване на Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов“ – Велико Търново. Актьорската трупа ще представи оперетата „Баядерка“.

В "Каменна зала" - от 22 до 28 юни ще се проведе Международният пленер „Пространство и време“, включващ и изложба на участниците.

Ангел Заберски предстои да гостува с концерта „Малка нощна музика“ - на 25 юни.

Заради корона-кризата се отлагат тазгодишните издания на два знакови фестивала в "Двореца" - „Мюзик Кампус Балчик“ - с майсторските класове и концерти, както и хоровият фестивал „Черноморски звуци“.

Има промяна и в програмата на ежегодния пролетен пленер на Училището по стъкларство, живопис и промишлен дизайн от чешкия град Валашске Мезиржичи. Провеждането на арт-форума е планирано за края на октомври, което ще съвпадне с Дните на чешката на култура в "Двореца - Балчик.

c