Четвъртък, 18 април 2024

18.04.2024

Последвайте ни

На финал във World vision 2020 е Алекс Петров от Добрич

Александър Петров от Студио „Сарандев“ е българският финалист в престижния Световен музикален конкурс World vision 2020

Един от певческите таланти на Студио за поп-рок певци „Сарандев“ - Александър Петров, е сред финалистите на на тазгодишното дистанционно издание на Международния музикален конкурс World vision 2020, съобщи неговият вокален педагог. Елена Карабельова.

"Участието на Александър в този голям форум стана възможно благодарение на получената персонална покана от Румяна Начева – селекционер на конкурса за България", сподели Елена Карабельова.


Конкурсът стартира през месец май със 750 участника от целия свят, а до финала достигнаха около 50 след пресяване в три тура.

"Във всеки от етапите, добричкият талант се представи с видео на различна песен, като изискването беше, видео записът да не е манипулиран, т.е. без допълнителна обработка. Александър се състезава се в четвърта възрастова група при най-големите – над 18 години", разказа вокалният му педагог.

На финал в своята възрастова група Алекс е в конкуренция с още 16 индивидуални поп изпълнители от Словения, Колумбия, Русия, Италия, Полша, Аржентина, Армения, Португалия, Беларус, Украйна и др.

Финалистите във всички групи ще се борят за Grand prix, 1-во, 2-ро и 3-то място в отделните групи.


Над 80 изтъкнати музиканти, музикални продуценти, вокални педагози от цял свят са членове на журиращите комисии. За да се избегне субективният фактор е въведено правилото, членовете на журито да не оценяват участници – представители на собствената си държава.

"Участия в такива големи международни форуми отварят много врати за младите поп изпълнители. Oще в първия етап на конкурса, Тамрико Гогоберидзе - представителят от САЩ в журито, отправи покана  към Александър Петров за участие в организирания от него конкурс “Pearl of New York”, който ще се състои през март 2021г. в Ню Йорк – САЩ", припомни Карабельова.

Организатор на формата е Световната асоциация на сценичните изкуства /WAPA/. Финалът на Световния дистанционен музикален конкурс World vision 2020 тепърва предстои. "Да пожелаем успех на Александър!"

c