Водещи новини Здраве Общество

60-годишен мъж, завърнал се от Германия, е заразеният с коронавирус в Добрич

60-годишен български гражданин, завърнал се от Германия, е положителният за коронавирус случай в Добрич, обявен от Националната информационна система днес.

Човекът е хоспитализиран и е в средно тежко състояние, съобщи за Про Нюз Добрич директорът на РЗИ Добрич и секретар на Областния координационен щаб д-р Светла Ангелова. Снощи са тествани около 15 контактни лица.

Това е 15-ият случай на заразен с COVID-19, установен в Добрич от началото на пандемията.

93 са новите случаи на COVID-19 в България през последното денонощие. Потвърдените случаи на заразени общо надхвърлиха 3000 – те са 3086, от които активни са 1230.

Излекуваните лица, при които е бил констатиран COVID-19, са 1688. 24 от тях са регистрирани през последното денонощие.

204 са пациентите с доказана коронавирусна инфекция, които са настанени в лечебни заведения за болнична помощ. От тях 15 се намират в интензивни отделения и клиники.

311 са медицинските служители с потвърден COVID-19 според Националната информационна система. За последните 24 часа са установени пет нови случая в Нова Загора и Плевен.

Починалите лица, при които е бил доказан новият коронавирус, са 168. Последният смъртен случай е на мъж на 88 години с хронично бъбречно и сърдечно заболяване.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *