Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Поредна вандалщина в Добрич? Прекършено е дръвче в центъра

Снимка на прекършено дръвче в центъра на Добрич, пред х-л „България“, бе публикувана в страницата на общината във фейсбук и за кратко време предизвика гневни коментари.

Vanq Vasileva е написала: „Трябва да се поставят камери и като се хване подрастващ вандал, да го накарат да полага обществено полезен труд, да посади поне 5 дръвчета, да го видят всички останали и да се замислят, че деянията им няма да останат ненаказани. Това е начинът да им се даде добър урок.“

Stefan Stefanov предлага ако е счупено умишлено и се знае кой е, да бъде глобен с около 2000 лева и да закупи отделно и посади 5 дръвчета, а полицията да го регистрира като хулиган.

Ginka Zlateva Petkova казва: „Нямам думи в какво се превръщат някои, дето нищо не са дали на този град. Вчера бяха цветята, днес дървото, утре какво ли следва…“

Други потребители на фейсбук обаче смятат, че не е ясно как се е случил инцидентът и че може силният вятър да е пречупил дървото.

Драгомир Димитров смята, че общината трябва да помисли за повече камери на такива места и някой да ги гледа онлайн, а не само да се констатира какво се е случило.

Про Нюз Добрич припомня, че на 2 юни с изпочупени пейки и масички осъмна Детска градина №32 “Зорница”. Вчера пък бе извършена кражба на цветя от пешеходната зона на Добрич. Те бяха засадени предния ден от Общинското предприятие „Устойчиви дейности и проекти“, което се грижи за цветните алеи в централна градска част и в Градски парк „Свети Георги“.

c