Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Масови специализирани акции днес и в следващите дни

Специализирани съвместни акции на МВР и Прокуратурата - в противодействие срещу битовата престъпност, се провеждат в 24 областни града днес

Това съобщи главният прокурор Иван Гешев днес в Пещера.

През следващите дни на тази седмица са планирани проверки в общо 114 населени места. В рамките на провеждащите се днес операции са разкрити наркотици, оръжие, белези на предмети с културни ценности.

“По-важното е да не се случват подобни престъпления. Целта ни с МВР е да покажем, че имаме желание да защитим хората. Сигурен съм, че докрая на годината ще има драстичен спад в битовата престъпност и обществото ще почувства, че е защитено”, заяви главният прокурор.

Той припомни и че е приключил докладът на ДАНС за най-големите 14 приватизационни сделки, начело с тази за "Кремиковци". Докладът е бил поръчан, за да се провери има ли извършени престъпления при тези приватизационни сделки, изтекли ли са давностните срокове, имало ли е съдебни процеси по тях, има ли осъдени или оправдани лица. "Това се налага, за да може да се направи правен анализ по приватизацията. Втората линия в този процес е да се извърши гражданскоправен надзор, тъй като трябва да се знае, че за нищожните сделки няма давност", припомни Гешев.

По думите на главния прокурор - приватизационният процес е бил една голяма кражба, вследствие на която над 90% от българското население е било ограбено.

Снимка: Прокуратура на РБ

c