Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

След тежката катастрофа Нелиса от Добрич се възстанови напълно

19-годишната Нелиса Михайлова, която пострада тежко при катастрофа в Добрич през 2018 година, вече се е възстановила напълно. Това съобщи самата тя за Про Нюз Добрич. Разказа, че всички железа вече са отстранени от тялото й. Чувствам се добре, допълни момичето.

Припомняме, че катастрофата стана през октомври 2018 година. Лек автомобил „Рено”, управляван от 18-годишния тогава приятел на Нелиса Емо Ангелов, се блъсна в дърво в района на СУ „Свети Климент Охридски”. По данни на полицията причина бе несъобразената скорост. От удара сериозно пострадаха и двамата младежи. Емо Ангелов бе с опасност за живота и му бе направена неврохирургична операция за поставяне на имплант на петия шиен прешлен и отстраняване на костици, които при катастрофата са се забили в костния мозък. Сега той е парализиран от кръста надолу, в момента провежда тибетска рехабилитация.

Нелиса бе с травми на таз, корем и изключително тежка лицево-челюстна травма. Операцията по възстановяване на лицето й бе извършена от специалист от Военноморска болница-Варна.

Нелиса разказа, че е претърпяла общо 7 операции. Последната е през декември м. г. в болница „Света Анна” във Варна. При нея са й махнали плака от ръката, желязо от коляното, което е държало капачката и голям пирон от бедрото. Повече не ми се налагат операции, обясни момичето. То сподели, че си е извадило поука от катастрофата – че зад волана трябва да сме предпазливи и да внимаваме.

Пострадалата при катастрофа Нелиса вече е в съзнание, Емо още е на командно дишане

Тази година Нелиса завърши 12 клас, зад гърба й вече са и матурите. За втори изпит по желание тя избра биологията. За Държавните зрелостни изпити сподели, че не са били много лесни, но не е и много трудни. Мъчно ни е, че не можахме да завършим последната си учебна година както е по традиция, сподели абитуриентката. И допълни, че макар и по-късно пак ще си направят и изпращане, и бал.

Нелиса ще кандидатства в Аграрния университет в Пловдив. Решила е да опита в няколко специалности, но най-желана е Агроном-полевъд, следва Растителна защита.

Зрелостничката изказва огромна благодарност на всички, които я подкрепиха финансово по време на лечението й. Тя им пожелава да продължат да помагат.

c