Четвъртък, 18 април 2024

18.04.2024

Последвайте ни

Полуфинал на „Гласът на България“ - Иван Лазаров очаква подкрепата на Добрич

Талантливият певец от Добрич Иван Лазаров излиза в Големите концерти в музикалния формат по bTV „Гласът на България“ тази вечер в 20 часа. Изпълнителите от отборите на Михаела, Графа, Камелия и Иван Лечев ще премерят сили и талант в полуфинала на живо. Те изминаха дълъг път, надградиха уменията си и все повече искат голямата победа.

Един от тях е Иван от Добрич, който разби с рок сцената на Гласът на България в кастинга на тъмно. Тогава той избра българска песен и разбрахме, че първият инструмент в живота си среща изучава още в детската градина – гъдулка. Дали разностранният талант на Иван ще успее да го нареди сред победителите в полуфинала на живо ще стане ясно тази вечер.

25-годишният Иван Лазаров от Добрич е завършил СУ „Свети Климент Охридски”. Той бе част от групата „New five”, която през 2012 година стигна до финалите на конкурса за българска песен за „Евровизия” и бе победена единствено от Софи Маринова.  

Полуфиналната битка за титлата „Глас на България“ и наградата от 50 000 лева ще се проведе на живо с първи голям концерт тази вечер. За вота на зрителите на сцената на шоуто ще пеят Илин Папазян, Елена Сиракова, Свет Георгиев от отбора на Михаела Филева; Керана, Христо Василев, Кристина Дончева от отбора на Камелия; Александър Славчев, Иван Лазаров, Йоана Сашова от отбора на Графа, и Пламен Бонев, Калина Велковска, Георги Шопов от отбора на двукратния победител Иван Лечев. Един от треньорите ще има допълнителен, четвърти вокален талант на своя страна, избран сред отпадналите по време на Нокаутите участници. Името на 13-ия претендент, определен от зрителите чрез онлайн гласуване на сайта на шоуто, ще бъде обявено в началото на концерта в неделя.

Най-изявените музикални таланти, които се пребориха в сериозна конкуренция с над 100 участници по време на различните етапи от вокалната надпревара и достигнаха до концертите на живо, и този сезон ще бъдат оценявани не от треньорите си, а от феновете на шоуто. Те ще подкрепят своите любимци чрез смс гласуване, за което за първи път всеки участник ще има индивидуален номер. Линиите за гласуване за всички отбори ще бъдат отворени в началото на концерта на живо в 20.00 часа. По двама изпълнители, събрали най-висок зрителски вот от всеки отбор, ще продължат към финала на шоуто на 14 юни. Всеки зрител ще има право да изпрати до 40 смс-а за всеки от участниците.

c