Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Протест блокира пътя Айтос-Тервел

Жителите на варненското село Добротич блокираха пътя Айтос-Тервел. Причината за недоволството е, че от местните избори миналата година до сега не са отделени средства за социални дейности. Протестиращите обвиняват кмета на Община Вълчи дол в политическа репресия и натиск.

Протестът започна с блокаж на пътя Айтос - Тервел в центъра на селото, но хората спонтанно тръгнаха да шестват по целия път.

Хората искат да бъдат спазени исканите обещания от миналата година, когато бяха местните избори - искат редовно да се извозват отпадъците в селото - на 3-4 дни, а не както е досега на повече от 10 дни.

Факт е, че в момента наказанията за отпадъци в селото преливат. Хората искат да се оправят и тротоарите, които не само, че нямат плочки, но и целите са обрасли в трева.

В селото не е обработвано за вредители от миналата година, а кметът на селото твърди, че за всяко поискано нещо от кмета на Община Вълчи дол той е получвал отказ.

В Добротич живеят около 300 жители, а излезлите на протеста заявиха, че искат читалището отново да заработи, както и детската площадка, за да има къде децата да играят. Протестиращите са категорични, че няма да прекратят действията си, ако нищо оттук-насетне не се промени.

Източник и кадри: БНТ

c