Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Общоселски събори имат три села в община Добричка

Първата събота и неделя на юни са избрани за общоселски събори в три села в община Добричка. 6 юни е празничен за жителите на Долина и Владимирово. Публични тържества през тази година не са предвидени, заяви кметският наместник на Долина Наталия Петкова.

Във Владимирово празнуват в първата събота на юни от десетина години. Преди това празникът на селото е бил на 6 май. "Досега на общоселското тържество пред читалището винаги сме раздавали курбан", сподели кметският наместник Живко Стоянов. Тази година специалният ден във Владимирово ще бъде отбелязан от самодейните състави - певческата група за автентичен фолклор и танцовия състав, към читалище "Георги Тодоров-1940". Те се подготвят за пикник в гората. Културната институция, която отбелязва 80-годишен юбилей през 2020 година, бе сред читалищата, отличени от кмета Соня Георгиева в навечерието на 24 май.

Първата неделя на юни от години е празнична за Стефан Караджа. Жителите на добруджанското село очакват родственици и приятели в домовете си, сподели кметският наместник Николай Станчев.

Своите пожелания за здраве и благополучие към жителите на Владимирово, Долина и Стефан Караджа отправя кметът на Община Добричка Соня Георгиева. 

c