Вторник, 23 април 2024

23.04.2024

Последвайте ни

Продължават дейностите по енергийното обновление на сгради в Генерал Тошево

В Генерал Тошево текат мащабни строителни дейности по проектите за повишаване на енергийната ефективност в обществени и жилищни сгради. Работи се по сградата на Дирекция „Социално подпомагане“ и други пет обекта - многофамилните жилищни сгради на ул. „Трети март“ №10, ул. „Васил Априлов“ №2, ул. „Васил Априлов“ №4, ул. „Трети март“ №6 и ул. „Трети март“ №38, съобщават от общината.

Енергоефективните мерки, предвидени за изпълнение по жилищните блокове, започнаха с полагане на хидроизолация на покривите и топлоизолация на стените. На някои от обектите вече е изцяло подменена и дограмата в апартаментите и общите части. Дейностите продължават с ремонт и подмяна на електрическата инсталация в общите части на сградите, поставяне на енергоспестяващо осветление в общите части и съпътстващи строителни и монтажни работи, свързани с изпълнението на мерките за енергийна ефективност.

Ремонтните дейности целят по-малко енергопотребление в жилищните и обществените сгради, икономия на разходите за отопление през зимния сезон, повишаване стойността на имотите, обновяване екстериора и интериора на сградите, както и удължаване на живота им като конструкции. Очаква се това да подобри качеството на жизнената среда в Генерал Тошево.

c