Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Мъж от Добрич затворник в дома си заради липса на рампа за инвалидната му количка

Апел за помощ в социалната мрежа отправи Калин Иванов от Добрич

Мъжът е прикован в инвалидна количка и заради липса на рампа за подход до общинското жилище, в което живее, той не може да излиза от дома си. Споделя, че за осем месеца е излизал само веднъж, и то защото е било наложително да си направи изследвания за ТЕЛК.

За изграждането на рампата са необходими 3 150 лева. Вече са готови проектът, разрешителното и офертата на фирмата-изпълнител, но сумата е непосилна за семейството на Калин Иванов.

За Про Нюз Добрич той разказа, че живее в резервното общинско жилище от началото на ноември миналата година. Настанен е със семейството си в него след като съдия-изпълнител продава неговия дом. От Общината поели ангажимента да поставят рампа, но нямало средства за това. 

„Разчитам на вашата подкрепа за осъществяване на рампата. Знам, че времената са трудни за всички ни, но все пак разчитам на вас. Дълбок поклон пред всички ви”, написа в профила си добричлията.

Припомняме, че м. г. банка продаде ипотекираното жилище на семейството, тъй като то не можеше да обслужва кредитите си. До тежкото финансово положение се стига след като през 2010 година Калин Иванов катастрофира и получава травма на гръбначния стълб. С помощта на приятели и на семейството си и след тримесечна кома и 12-часова операция в „Пирогов” успява да надвие смъртта. Но остава парализиран от кръста надолу. Следват много високи месечни разходи – за лечението му, за съществуването на семейството и обслужването на ипотечния кредит. Издържат до 2013 година, когато вече нямат възможност да обслужват кредитите си и банката през 2014-а ги осъжда. На 27 март м. г. домът им е изнесен на публична продан и продаден.

През април м. г. Калин Иванов, който е баща на три дъщери, започва да изгражда нов дом - към два гаража, които притежава, прави коридорче, кухня и баня. Благодарение на добри хора пристройката вече е на ниво покрив. За него вече са осигурени керемидите и дървения материал, има и майстор, който е поел ангажимент да го направи.

Можете да помогнете на Калин Иванов да изгради рампа към общинското жилище чрез:

PayPal:

  • сметка: FIRST INVESTMENT BANK
  • IBAN:BG 73 FINV 9150 1017 4420 94
  • SWIFT:FINVBGSF

Емилия Калинова Иванова

е-поща: masivi_dobrich@abv.bg или да се свърже на тел. 0899 534070.

семейство Иванови
c