Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Отваря врати летен център за млади възрожденци в Добрич

Има готовност да отвори врати традиционният Летен детски център „Млади възрожденци“ за деца от 6 до 12 години в Добрич, съобщиха от ръководството на Народно читалище „Йордан Йовков – 1870 година“.

Организаторите уверяват, че лятното училище ще работи при стриктно спазване на санитарно-хигиенните предписания от РЗИ гр. Добрич и Заповед №РД01-262/14.05.2020 г. на Министерство на здравеопазването.

От Читалището коментираха, че "допълнителните разходи по дезинфекциране 4 пъти дневно и спазване на социалната дистанция  ще доведат до завишаване на таксите в сравнение с предходни години".

Плащанията бъдат по избор на родителите - седмични или месечни. "Дневното триразово изхранване и тази година ще бъде в ресторанта на Висшето училище по мениджмънт", като тази цена не е включена в таксата.

На този етап, организаторите заявяват готовност да се работи с две групи по 10 деца. Заниманията ще са в делничните дни - от 7:30 до 17:30 ч. Децата ще се допускат след преминаване през сутрешен филтър (измерване на телесната температура с дистанционен термометър и проверка на общото им здравословно състояние). Няма да бъдат приемани деца с видимо влошен здравен статус и температура над 37 градуса.

Тазгодишната програма на Центъра ще бъде ориентирана към ваканционните модули за занимания по интереси на „Министерството на образованието“.

"Във връзка със 150-годишнината от организираното Революционно движение в България, в заниманията се предвижда представяне на ключови моменти и личности от Българската история. Младите възрожденци поетапно ще бъдат запознавани с важни за Българското възраждане имена, а също така ще имат възможност да посетят техни паметници на територията на Добрич и областта."

Читалището предвижда да организира посещения в сградата на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ и Художествената галерия, среща с представител на сектор „Пътна полиция“ при Областна дирекция на МВР – Добрич, тематични образователни беседи в БЧК и много други. Предвидена е еднодневна екскурзия „Моето първо пътуване с влак“.

"Във връзка със 150 годишният юбилей на Читалището, децата ще имат шанса да се докоснат до духовността, която твори през годините нашата уникална културна институция."

Заниманията в Летния детски център „Млади възрожденци“ ще продължат до 11 септември 2020 г. Веднага след като двете групи от по 10 деца бъдат запълнени ще бъде дадено и началото на Летен детски център 2020, уточниха от Читалището.

Допълнителна информация - на телефони 058/603 531 и 0875122591, както и на място в сградата на Читалището.

c