Вторник, 23 април 2024

23.04.2024

Последвайте ни

338 хранителни пакета на хора от уязвими групи раздаде Община Шабла

Община Шабла приключи с доставката на хранителни продукти от първа необходимост по домовете на лица от уязвими групи по проект към Фонд „Обединени срещу COVID-19“, съобщават от кметството. Фондът, който е иницииран от Български дарителски форум, Фондация „Америка за България“, Посолство на САЩ в България и Американска търговска камара в България, предостави на Общината дарение в размер на 9 971 лв. Финансовата помощ е въз основа на изготвен проект за незабавна подкрепа за подпомагане на уязвими общности, засегнати от кризата с вируса COVID-19 в България.

Хранителни пакети получиха 338 души. Всеки от тях съдържа 16 вида продукти. В раздаването им се включиха медицински лица и служители на Общината. Разпределянето на продуктите се осъществи въз основа на списъци, предоставени от дирекциите „Социално подпомагане“ и „Бюро по труда“ в Каварна.

Фонд „Обединени срещу COVID-19“ е създаден за подпомагане на уязвими общности, засегнати от кризата с вируса. Благодарение на набраните дарителски средства от фондации, компании и индивидуални дарители той подкрепя дейности, насочени към първостепенни нужди, включително доставка на храни, лекарства, предпазни средства, ежедневна грижа, психологическа помощ и друг вид подкрепа.

Снимката е илюстративна

c