Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

В област Добрич продължават проверките на поставени под карантина

Създадена е организация и служителите на Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ и Областната дирекция на МВР ще продължат да проследяват и проверяват лицата, поставени под карантина тъй като са влезли от посочени в заповед на министъра на здравеопазването страни. Това съобщи секретарят на Областния координационен щаб и директор на РЗИ д-р Светла Ангелова. Страните са Кралство Швеция, Обединено кралство Великобритания и Северна Ирландия, Кралство Белгия, Република Ирландия, Република Португалия, Кралство Испания, Република Малта и Италия, както и от всички трети страни, с изключение на Република Сърбия и Република Северна Македония.

Както Про Нюз Добрич писа, от днес е сила заповед, издадена от министъра на здравеопазването Кирил Ананиев на 29 май, с която се въвеждат нови по-меки мерки по отношение на рестрикциите за спиране разпространението на заболяването COVID-19. На основание издадената заповед за всички лица, на които е разрешено влизане в Република България, отпада 14-дневната карантина, с изключение на лицата, идващи от визираните държави.

За всички лица, карантинирани на територията на област Добрич, които са пристигнали от страни – членки на ЕС, различни от Кралство Швеция, Обединено кралство Великобритания и Северна Ирландия, Кралство Белгия, Република Ирландия, Република Португалия, Кралство Испания, Република Малта и Италия, както и от всички трети страни, с изключение на Република Сърбия и Република Северна Македония, и на които все още не е изтекъл 14-дневният им карантинен период – от днес той отпада.

c