Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Обявиха крайното класиране в хандбала, „Добруджа“ е на 7-о място

За първи път от 15 години добричкият тим е толкова ниско в таблицата

Българската федерация по хандбал официално сложи край на първенствата в „А“ и „Б“ група при мъжете и жените. Това стана факт на заседание на УС на хандбалната централа. За крайно се приема класирането до момента на прекъсването на шампионатите заради пандемията от коронавирус и обявеното извънредно положение.

Първенството при мъжете спря преди последния 18-и кръг, който трябваше да се играе на 21 март.

Така варненският „Локомотив“ за четвърти пореден път и общо 12-ти в клубната история печели шампионската титла при мъжете. Вицешампион е отборът на „Пирин 64“ (Гоце Делчев), а бронзовите медали са за състава на „Осъм“ (Ловеч).

Финалният турнир от Купа България при мъжете няма да се проведе.

На този етап организирани състезания под шапката на БФХ не се предвиждат до края на месец август или началото на септември, за когато се планира да се проведе ДП по плажен хандбал.

Хандбалистите на „Добруджа“ останаха на 7-о място с 11 точки и с два мача по-малко от „Локомотив“. Старши треньорът и президент на клуба Георги Андреев коментира за Про Нюз Добрич, че добричкият тим не е бил толкова ниско в таблицата от 15 години насам. Причината са многото контузии и текучеството в отбора през последния сезон, довели до загуба с по един гол в пет важни мача. Наставникът все пак е оптимист за новото първенство наесен.

Той обясни, че все още не е уточнено на каква база ще стане точкуването и финансирането на клубовете. Най-вероятно това ще стане на база на миналогодишното класиране, когато „Добруджа“ завърши на второ място. Окончателното решение е на спортното министерство.

c