Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Безплатни детски градини и ясла от 1 септември в община Тервел

От първи септември 2020 г. всички детски градини и детската ясла в община Тервел ще бъдат безплатни за гражданите, съобщават от местната администрация. Такси в досегашния размер ще се плащат до края на август 2020 година.

Припомняме, че в бюджета на Общината т. г. са заложни по-малко приходи от таксите за ползване на детски градини и яслата, тъй като се поема разходът за храна за всички деца.

Днес, в Международния ден на детето, вратите си за своите възпитаници отвориха двете детски градини - ДГ “Първи юни“  и ДГ “Детелина“, и Детската ясла в Тервел, както и ДГ “Детски рай“ в с. Зърнево. Общо 91 малчугани вече се върнаха към живота в детската градина. В ДГ “Детелина“ са 31 деца в три групи, в ДГ “Първи юни“ - 24 деца в две групи, в ДГ “Детски рай“ в с. Зърнево - 14 деца в една група. В Детската ясла има 22 дечица в две групи и 19 малчугани, които ще получат храна от млечната кухня към яслата.

През юни ще работят тези четири детски заведения. Те са подбрани след проучване за трудовата заетост на родителите, като е съобразено обстоятелството кои от тях и в кои населени места имат възможност да поверят децата си на близки в семейството.

Плановете за работа на детските градини през юли и август ще бъдат обмислени, ще се проучат нуждите на родителите и обществеността ще бъде уведомена.

c