Вторник, 16 април 2024

16.04.2024

Последвайте ни

Военнослужещи от базата в Долна Митрополия са на учение в Шабла

Военнослужещи от Военновъздушна учебна база – Долна Митрополия участват в подготовката, осигуряването на безопасност и провеждането на бойни стрелби на зенитния полигон на ВВС „Шабла”, съобщиха от пресцентъра на формирование.

В учението, което започва от 26.05.2020 г. и ще продължи до 12.06.2020 г., ще се включат формирования за противовъздушна отбрана от Военновъздушните сили, Сухопътните войски, Военноморските сили и Съвместното командване на специалните операции. Военнослужещите от авиобазата са част от екипа за подготовка, ръководство и контрол на стрелбите. Командирът на Военновъздушната учебна база – полковник Петър Банков организира предварителната подготовка на военнослужещите от сектор „ПВО” на „Център за обучение и подготовка“ с акцент на противоепидемичните мерки, на спазването на изискванията за безопасност при провеждането на стрелбите и правилата за използване на ЗП на ВВС-Шабла.

Експерименталните и бойни стрелби  по въздушни и наводни цели с авиационни формирования от ВВС ще се проведат от 08.06. до 11.06. 2020 г., като през този период участъците около местата на учението край Шабла се обявяват за „временно опасни” и се въвежда ограничение на движението.

c