Вторник, 23 април 2024

23.04.2024

Последвайте ни

Параолимпийката Милена Тодорова започна тренировъчен лагер в Пловдив

Състезателката по спортна стрелба Милена Тодорова провежда тренировъчен лагер Пловдив. Добричлийката ще остане в града под тепетата до 19 юни. Лагерът е част от подготовката на нашата параолимпийка за европейското първенство, което трябва да се проведе от 19 до 29 ноември в Словения.

„В Пловдив има адаптирано стрелбище, затова всяка година провеждам лагери тук. През есента отново ще тренирам на същото място“, сподели за Про Нюз Добрич Тодорова. Тя допълни, че заради пандемията стрелците с увреждания ще имат само един старт тази година – Европейското. Другите международни прояви са отменени.

Милена има спечелена квота за Параолимпийските игри в Япония, които бяха отложени за догодина. Тренировъчните лагери в Пловдив са част от подготовката й за най-голямото спортно събитие. Тя ще бъде единствената българка в този спорт на Игрите. Тодорова допълни, че подготовката й изцяло се финансира от спортното министерство.

На стрелбището в Пловдив тя и нейният брат спазват мерките и носят маски, въпреки че няма други, които в момента тренират там.

c