Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Румен Райнов гостува с откриваща изложба в "Двореца" Балчик

Първият автор, след периода на пандемията, който ще бъде представен в галерия "Тихото гнездо" на КЦ 'Двореца" в Балчик е Румен Райнов.

Изложбата-живопис на търговищкия художник ще гостува в "Двореца" от 3 до 17 юни 2020 г., съобщиха от Държавния културен институт. Експозицията е първата, която посетителите на Архитектурно-парковия комплекс ще могат да видят на живо, след като бившата лятна резиденция на Румънската кралица отвори отново врати за посещения.

Художник Румен Райнов е с десетки самостоятелни изложби в своята професионална кариера. Участвал е в престижни пленери и колективни експозиции. В галерия “Тихото гнездо” той ще представи живописни платна - рисувани специално за тази гостуването му край брега на морето в Балчик - с мотиви и фрагменти от "Двореца" и Белия град. Част от творенията на изявения художник имат и исторически препратки към история на мястото където се представят – минало обгърнато в романтика и превратности. Картините се редуват от бурни цветни експлозии до тихо безбрежно безвременно състояние. Почитателите на изящното изкуство, както и гостите на "Двореца" ще открият своето любимо кътче, пейзаж, сюжет в творбите на автора.

Изложбата е отворена за посетители всеки ден от 8 до 20 ч. в галерия “Тихото гнездо”.

Снимка - кадър / targovishte.tv

c