Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Сашо Петров от Студио "Сарандев" с първа награда в онлайн конкурс

Александър Петров от Студиото за поп-рок певци „Сарандев“ при Младежки център – Добрич, спечели първа награда в онлайн издание на Международния конкурс-фестивал "Lemari" в Беларус. 

Както вече Про Нюз Добрич съобщи, заради световната пандемия талантите от Студио „Сарандев“ подготвят участието си в онлайн варианти на музикални прояви. Това донякъде е добра възможност дистанционно да се участва в престижни конкурси, коментира вокалният педагог Елена Карабельова.

Александър се е състезавал в категория „Естраден вокал - соло“ с видео запис на песента ”Broken Vow“ из репертоара на Джош Гробан.

Изнесените късно вчера резултати показват, че той е носител на първа награда в своята възрастова група /над 18 години/ с най-висок резултат – 49 точки от 50 максимални. Александър се е конкурирал с певци от Полша, Малта, Колумбия, Куба, България, Румъния, Македония и др.

В това онлайн издание на конкурса „Lemari“, който по принцип се провежда през април, са участвали над 400 млади изпълнители от 21 страни. Международното жури на форума е съставено от 28 членове, като има и български представители - Росица Йорданова и Георгина Георгиева. Всяка от възрастовите групи се оценява от петчленно жури.

Видео записите на участниците по регламент трябва да са без обработка и монтаж. Излъчените победители ще получат диплом, медал, предметни награди, както и покани за международни конкурси, а вокалните им педагози – благодарствени грамоти.

c