Водещи новини - дясно Здраве Общество

Пада 14-дневната карантина за пристигащите от повечето страни в Европа

Само 8 са новите случаи на COVID-19 в България за последното денонощие, на база на направени 1725 PCR теста. Добрата новина съобщи на бирифинг в столицата държавният здравен инспектор д-р Ангел Кунчев.

Наблюдава се още една положителна тенденция – през последните 24 часа няма регистрирани случаи на деца и медицински работници.

Броят на заразените достигна 2485 души, а броят на излекуваните надмина 1000 – той е 1015 души. От тях мъжете са 556, а жените – 460.

Двама възрастни хора са починали от вируса – те са мъж и жена по на 91 години от дома за стари хора в Кула.

14-дневната карантина за българи и чужденци, които пристигат у нас от държави в Европа се премахва, заяви още д-р Кунчев. Изключение ще са осем от държавите, където обстановката все още е сложна заради коронавируса. Това са Швеция, където само вчера има 46 починали и 639 заразени, Великобритания – държавата с най-голям брой заболели в Европа, Белгия, Ирландия, Португалия, Испания, Малта и Италия.

В света заразените достигат 6 000 000, 365 хиляди са починали.

Д-р Кунчев отново припомни, че “носенето на маска е важно, когато сме в затворено пространство с много хора и контактуваме с тях.” От него има смисъл, когато наистина се носи. Поставянето на маската на врата с нищо не ни помага.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *