Крими

Наркодилър от Добрич остава зад решетките

Окръжният съд в Добрич остави без уважение молбата на 47-годишния Д. Ш. за изменение на наложената му мярка за неотклонение от „задържане под стража“ в „домашен арест“.

Мъжът е привлечен към наказателна отговорност за това, че на 19 февруари т. г., в Добрич, без надлежно разрешително, е държал високорискови наркотични вещества с цел разпространение. Според данните по делото в дома на подсъдимия били открити два вида наркотични вещества – марихуана и амфетамин.

Окръжният съд, след като се запозна с материалите по досъдебното производство и след преценка на доводите на страните, счете, че към момента не са настъпили нови обстоятелства, които да налагат промяна на вече взетата спрямо обвиняемия мярка за неотклонение.

В определението си съдът посочва, че не е отпаднало обоснованото предположение за съпричастност на задържания към престъплението, за което е привлечен под отговорност, както и опасността той да се укрие или да извърши друго престъпление. Съдебният състав взе предвид и обстоятелството, че деянието, за което 47-годишният е обвинен, се явява извършено в изпитателния срок на предходно негово осъждане.

Определен бе едномесечен срок, в който няма да се допуска ново искане за промяна на мярката, освен ако то се основа на внезапно влошаване на здравословното състояние на задържания.

Постановеният от Окръжен съд-Добрич съдебен акт подлежи на обжалване пред горната съдебна инстанция в 3-дневен срок.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *