Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Над 37 000 лева са събрани за лечението на ранената при катастрофа майка от Добрич

37 142 лева са събрани до момента за лечението на 30-годишната Станислава Петрова от Добрич, която в края на м. г. пострада тежко при катастрофа. Това съобщават в социалната мрежа организаторите на кампанията в нейна подкрепа. „Станислава винаги е усмихната. Духът и е ведър, има мотивация, упорита е, а това е най-важното! Да мисли позитивно и да има воля”, посочват те.

И обясняват, че самата Станислава казва, че се чувства добре и задобрява в упражненията. Всеки път се получават все по-добре.

Организаторите на кампанията благодарят не всички, които дават част от сърцето си за младата жена. Те апелират: „Не спирайте да я подкрепяте!”

Припомняме, че тежката катастрофа стана около 8.20 часа на 11 декември  м. г. сутринта. Джип блъсна лекия автомобил „Опел”, управляван от Станислава, по пътя Балчик-Добрич, в района на село Приморци. След удара леката кола се блъска в дърво, а детето на шофьорката – на година и осем месеца, е открито извън автомобила. Двамата са откарани в болницата в Добрич, момченцето е освободено след преглед без наранявания, а майката е настанена в болницата в Добрич с множество наранявания, счупени ребра, травма на белия дроб и гръбначна травма. По-късно е преместена в лечебно заведение във Варна, където са й направени операции.

С усилена рехабилитация има шанс Станислава да проходи. Месечно рехабилитациите й възлизат на около 2 500 лева, като процедурите не са всеки ден. Отделно са необходими и около 500 лева за лекарства и консумативи. Предстои Станислава да ходи на рехабилитация в Павел баня или други санаториуми и тогава разходите ще се увеличат.

Открита е дарителска сметка в ОББ, има създаден PayPal, както и за хората в чужбина специално открита кампания в GoFundMe.

Дарителска сметка в ОББ, град Добрич:

  • IBAN: BG36UBBS80021092761840
  • Титуляр: Станислава Тихомирова Петрова
  • PayPal: https://paypal.me/SissiPetrova?locale.x=en_US.
c