Вторник, 19 март 2024

19.03.2024

Последвайте ни

Туристическият бизнес в Шабла ще участва във виртуална информационна среща

Виртуална информационна среща за представители на микро, малкия и среден бизнес от туристическата индустрия и представители на община Шабла организира Катедра „Информатика” на Варненския свободен университет /ВСУ/.

„Онлайн позиционирането на бизнесите в сферата на туризма са задължителен фактор за тяхното устойчиво развитие. Бизнес обектите като семейни хотели, къщи за гости, ресторанти и заведения са особено зависими от изграждането на онлайн репутация и присъствие, за да си гарантират откриваемост както от местни, така и от чуждестранни туристи”, посочват от университета.

По време на виртуалната среща ще бъдат представени силните страни и възможностите за създаване на дигитална реклама с цел достигане на различни бизнес цели. Ще бъдат разяснени ролите на собствените дигитални канали като уеб сайт, профили в най-популярните социални мрежи (Facebook и Instagram), присъствие в платформи като Tripadvisor и Yelp и ефективното позициониране на бизнеса в Google.

Тези канали представляват силен инструмент за онлайн присъствие на всеки бизнес, посочват от ВСУ. Субектите, предлагащи туристически продукти и услуги, трябва да познават онлайн потребителското поведение и да удовлетворяват нуждата от предоставяне на информация на туристите, допълват от там. „Често туристите планират изцяло онлайн своята почивка – от мястото за престой, през ресторантите, музеите и развлекателните места, които ще посетят. Това означава, че бизнесите с адекватно онлайн присъствие имат шанс да бъдат избрани, а останалите – губят тази възможност”, обясняват от университета. И споделят, че представянето на културно-историческото наследство, природните забележителности, местните традиции и обичаи са важни за превръщането на община Шабла в желан туристически регион.

Виртуалната среща ще се състои на 4 юни /четвъртък/ от 11 до 12.30 часа на следния електронен адрес: meet.google.com/avp-dskm-hnb.

c