Вторник, 19 март 2024

19.03.2024

Последвайте ни

Разнообразие от мед, пчеларско оборудване и изделия на панаира в Добрич

Разнообразно пчеларско оборудване, инвентар, пчелни продукти и производи, восъчни основи, ветеринарни препарати и други изделия предлага на посетителите пчеларският пазар, който отвори днес врати на откритите площи пред зала „Добротица“.

27 фирми от страната участват в „Пчеломания”, която ще продължи до 30 май.

На щандовете могат да се видят различни видове мед, пчелен прашец и клеева тинктура, продукти за здравето, козметика и др. Производители от с. Гроздьово, Варненско, предлагат крема мед, мед с прашец, с тахани, с пити. Продават се и специални конуси за ушна хигиена в домашни условия с восък. Интерес представлява медът от магарешки бодил, който се смята за природен афродизиак. Цената му е 10 лева за 800 грама. Търсен от клиентите е и медът 3 в 1 с прашец и пчелно млечице.

Фирма Апи Трейдинг от Велико Търново предлага богата гама храни за пчели, внос от Германия, както и канадска белтъчна храна за пчели и испански витамини. На щанда могат да се намерят български хранителни добавки, които помагат на пчелите да са здрави и силни.

Качествени восъчни основи от 100% български восък предлага фирма Апис Бул от Разград. Тя идва на „Пчеломания“ за трета година. Продава четири вида основи на цена от 0.80 до 1.20 лева. „В България се внасят основи от Китай и Турция. Сред тях има и качествени, има обаче и некачествени, вижда се по цената. Няма как да е качествено, ако е евтино“, казва Хюсеин Халилов.

Изложението се провежда, като се спазват предпазните мерки - еднопосочно движение на клиентите, отстояние от 2 метра между щандовете, дезинфекциране, носене на маски и ръкавици от изложителите.   

c