Водещи новини - дясно Здраве Общество

Д-р Кунчев: Маските няма да отпаднат скоро

Носенето на маски няма да отпадне скоро от мерките за безопасност, съобщи на редовния брифинг на Националния щаб държавният здравен инспектор д-р Ангел Кунчев. Той посочи, че много от дейностите се отварят, но основните мерки – маските, честата дезинфекция и спазване на хигиена ще действат още дълго време.

17 нови положителни случаи на новия коронавирус са регистрирани през последното денонощие в страната, съобщи проф. Венцислав Мутафчийски. Заразените са доказани след направени 1273 изследвания. Общият брой на засегнатите от болестта в България вече е 2477.

През последните 24 часа няма случай на заразено дете. В Ямбол е била регистрирана още една медицинска сестра с положителна проба. Броят на заразените медици вече е 255.

51 са излекуваните през последното денонощие, съобщи още проф. Мутафчийски. Починал е един човек – мъж на 75 години от Пазарджик. Средната възраст на починалите е 65,6 години.

Броят на хоспитализираните падна под 200 – те са 198, като 20 болни са в интензивни отделения.

Национален оперативен щаб – брифинг / снимка – БГНЕС

В света през последните 24 часа най-много заразени са открити в Бразилия – над 22 хиляди, като там общо засегнатите от болестта са 414 000.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *