Вторник, 19 март 2024

19.03.2024

Последвайте ни

Албена отваря врати за първите летовници

Албена отваря врати за първите летовници - група от около 40 българи, решили да почиват на родното Черноморие. В комплекса беше направена днес генерална репетиция за посрещането и храненето на гостите, които пристигат утре.

"На храненето на туристите се направи по-специална организация, защото вече гостите на бюфет-масите няма да се обслужват сами, а от нашия персонал", съобщи Христо Пенев, зам.-директор "Експлоатация" на КК "Албена".
Ние няколко дни поред провеждаме тренировъчни процеси с нашия персонал как да работи в среда, в която трябва да се прилагат мерките за превенция на Ковид 19, защото това, което е най-важното е да запазим нашия персонал здрав и по този начин да запазим и гостите, заяви Пенев.
Организацията на плажа също е готова. "Всеки сектор има специално оборудвани помпи, с които се дезинфекцират шезлонгите, със специален разтвор, чието действие е минимум 6-7 часа, но ние го правим всяка сутрин и след всяко ползване на шезлонга. Също и чадърите минаваме поне 2 пъти на ден", коментира Денис Тахиров, мениджър на спорта и плажната ивица в КК "Албена".
Предимство на курорта е широката плажна ивица, която позволява достатъчно отстояние. Тази година чадърите са поставени на 7 метра разстояние един от друг. За гостите на хотелите те са безплатни, а за посетителите на курорта цената е най-ниската по цялото Черноморие - 1 лев за чадър и 1 лев шезлонг. Спасителите ще започнат работа на 1 юни, като входната такса за комплекса засега остава 5 лева.

Източник: БТА

Кадър: БТВ

https://www.facebook.com/AlbenaResort/videos/698685464255895/
c