Вторник, 19 март 2024

19.03.2024

Последвайте ни

50 деца от три села в област Добрич се нуждаят от дрехи и обувки

Да помага на деца в нужда - това е една от мисиите в платформата за доброволчество и правене на добро на  TimeHeroes, споделена от Сдружение "Василица". Неправителствената организация повече от 10 години работи в сферата на неформалното образование и подпомага деца и младежи от най-уязвимите общности във Варна и малките населени места в региона.

Този път акцията им е организирана в помощ на деца от социално слаби семейства в селата Белгун, Спасово и Септемврийци в област Добрич. Нивото на безработица в тези райони принципно е много високa и родителите са затруднени да осигуряват дори най-необходимото.

От Сдружението призовават обществеността -  който има възможност да зарадва някое от семействата в трите села, като дари запазени дрехи и обувки.

Най-необходими са такива за деца от 10 до 15 г., като с приоритет са тези за сезон пролет-лято, но не е проблем да са и други. Важно е да са чисти и запазени. При даряване на бельо и чорапи, изискването е те да са нови.

Кампанията, организирана от Сдружение "Василица" е до 1 юни 2020 г.. Даренията ще се приемат от координатор в с. Белгун.

Може да изпратите пакет по пощата или по куриер за Ваша сметка или да се уговорите с координатора за лично предаване в селото.

За повече информация може да посетите страницата на TimeHeroes. https://timeheroes.org/bg/

c